There was an error in this gadget

Friday, November 11, 2011

11.11.11

Muhammad Darwish Rayyan & Muhammad Danish Rayyan..dah besar dahhhh...!!!..Puas sgt2 mengandungnyer..melahirkannyer..dan sampai la skunk nih..banyak cakap ..hehehe..

citer mase mengandungkannyer..mase tau diaorg tu kembar...giler jap..sgt2 giler..bole ker aku nih..siap call kakak Nina Arina..dia ape lg xcited laa..dia la yg bg semangat..nampak sgt la manjew..pregnant twin pun nak mintak spirit..ekekekekeee..

Maka seperti ibu preggy yg laen..terboyot2 la aku membawa twin ni ke sana ..ke sini..ye la x kan nak tinggal lak kan..bajet cam 1st pregnant jerk..hik3..pregnant twin ni aku rajin tau..compare dgn anak 2nd..malas giler..beli jerk..malas masak..mase twin nih..fuhhh...walaupun mase tu susah sikit sbb ade anak yg 2nd tu baru 1thn lebih jerk..tp ..rajin ahh...bole laaa...tu pun bantuan dr produk Salindah..mmg terbayek laa..siyes ..rajin tuu..

Masa tu aktiviti kat opis adalah ..makan..makan..dan makan..org pose..ko pun makan...hahaha...suke sgt2 makan sushi mase  tu..siap bole letak sushi kat perut sbg meja..hahahaaa..klu mase pose amoi Mandy kat opis tu la aku join lunch dgn dia..ekekeke..teruk betul..tp bkn la hari2..cume hari2 skip jerw..mase tu berat dr 65kg ...sampai.80kg kot (sblm g bersalin) mmg target paling max 80kg..seb baek..fuhh!!..naek giler..kui3

10.11...dah kene admit kat TAR medical centre..(ade ker)..hehehe..rupenyer..ade 2 lg ibu pregnant twin..kire masuk aku 3 laaa..huhuhu..kejut mak!!..masing2 kate.."besar la perut"..dia kate aku..aku kate dia..ekekee..

11.11...tibe lah masenyer ..tp cam dah kuar tande & sakit sikit la..pun x risau sbb mmg dah nak masuk operation room kan..but aku org yg kedua laa..walaupun dah pernah rase kene potong tp masih seram gak..mase 1st tu ttido..takut sebenarnyer..hik3..but tis time ..x nak tido..mmg meriah tul la kan dlm tu..hepening tul..nurse2 n doktor2 tu sekali..bile diaorg start menghiris perut tu..eermm..mmg terase laa..tp x rase sakit..bius kan..dia korek n geledah dlm perut aku..bergegar rase satu badan..cam boring gak la nak tunggu..but still berdoa nonstop..ttbe nurse & doktor menjerit.."mak aii..semangatnyer budak nih."..aku terkial2..sbb x nampak baby tu..RABUN ok..x jelas la pandangan..then x sampai 2 minit kot..doktor tu pun ckp lg.."hah yg ni pun sama laaa camne la awak bawak diaorg ni yerr"..suke betul diaorg kat situ..bertambah la terkial2 aku nih..tp sbb rabun kan..sabar je la..tp alhamdulillah sbb semuanyer selamat..sebelum nak masuk dlm wad tu..siap tanye kat nurse.."kak..kak..anak saye bpe kg.."..Nurse.."owh anak2 awak tu yer..besar2 kembar ni..1..3.2kg..1 lg..2.97"...Fuhhh...lega & puas hati..sbb aku mmg nak diaorg ni lebih dr 2.5kg..nak lepas inkubator..alhamdullillah..semuanyer sihat & sempurna..dan comel..Dan antara 3 org yg bersalin twin tu..anak2 twin aku jer yg ade kat sisi..yg lain..semua kat inkubator..x cukup glukosa..syukur sgt2 kepadaNYA...

Then bermulalah tugas aku sbg mama twin..yg pasti kene cepat..sabar..tabah..positif..sbb dabel ok..pastu anak yg 2nd tu pun baru masuk 2 thn..iskandar 30.10 besday dia..cam kembar 3 dah..seb baek ade kakak Ipar yg paling gojes n baik hati tolong jaga Iskandar mase pantang..time kasek Kak Rose!!..Dan tuk pengetahuan uol..mmg sengaje pilih 11.11.08 mase tu sbb nak no cantek arini..11.11.11..hehehehee...hepi besday Abang  & Adik...!!!!.ok sorang amek satu no yer..."Jangan gado2..nnt mama marah.".(word yg selalu aku warning dan diaorg ckp klu bergado sesame sendiri..)ekekekee..

Thursday, May 26, 2011

cheese cake..awesome!

                  eermmm..aritu post kat fb ..kononnyer winnduu nak makan new york ciskek (memeleh nak new york jerk)...finally tercapai gak..hehehhe..together wif my gud2 frenz....sgt best!!..time kaseh sbb belanje..hehehe laen kali belanje lg..

                 pastu layan nur kasih..citer best tp..aku leh main game hp mase show tu...agak melampau kan..so citer tu best ker??!!..mungkin aku x jiwang mase tu..pastu aku ni bkn kaki wayang..so klu nak tgk tu kene citer tu lawak la..sbb aku masuk cinema tu nak relaks..x nak tensen..

                pastu cari parking kete x jumpe...(hampeh tul la ko ni via)..hahahaha
but feel awesome ok sbb dpt ciskek tu..i'll repeat again..hihihhihi..

Jap2..nape kat wall ade org post kata secret recepi ade vavis..hah???!!..fitnah kot..aku x caye!

**ade kaitan ke parking kete tu..

Sunday, May 22, 2011

kengkawan..kawan..best fren..love uol!

ok..citer pasal kawan...ermmm wat mase ni...ini la kawan2 aku...gile2 cam aku gak..umi..mas ..mandy...baru aku perasan nama diaorg ni semua ade (M)...so sape nama ade M..serasi kottttt..hehehehe...we all share everiting..wahh..suami n bf je x...hahahaa..agak melampau statement kan!..mandy n umi dah resign dah.. tinggal la aku n mas...uwaaaaa...sedey ok..but still roger2 lg..last week makan kat "parapampampammm"(mcD) setia alam..but mandy n guga je laa..lain2 x de...sgt2 one malaysia..melayu,india ,cina..patut la diaorg perhatikan jer..we all citer pasal kenangan lama .. kene marah dgn boss laa..boss bodo laaa...hik3..tp satu citer yg sgt2 aku x tahan bile..mandy bergado dgn boss sbb akuarium..boss aku ni mmg suke binatang..kambing la ..anjing la..ikan kat akuarium dia tu laa..pun ade hati nak bela babis..hampeh tul laa..hahaha..sampai malu we all nak jawab kat customer "boss u bela kambing"..haih malunyer aku..hehehhe..so ditakdirkan ..suatu pagi yg hepening gak laaa..ttbe boss aku kol..nak ckp dgn mandy..pastu ttbe je mandy marah dan letak tpon dgn kasar..aku pun eermmkk!!..nape yer..pastu dia kol lg...marah2  dan menangis..aku lg laa..gulp!..nape minah ni...pastu aku tanyer dgn caringnyer...dia kate boss marah sbb akuarium..aku nak gelak takut dia marah..still kontrol lg..bos kate kat dia.."jaga ikan tu mcm family dia.."...camne aku x gelak..bos aku pun satu kes gak laa...!..tu yg kat McD tu we all gelak tanpe pedulik kat org lain..but still behave yer..hahahaha...now yg jaga akuarium boss aku tu..jatuh kat tgn aku sbb mas maternity.. sori mas anak2 ikan ko mati dah..huhuhu..aritu dah mati 2 ekor..hahahaha..aku suke..!!..

Tuesday, October 5, 2010

mari berbahase.

Last year, company my darling wat company trip ke Pangkor.. mase tu c kembar kene tinggal sbb baru bpe bulan jer diaorg tu ..ishh x leh ikut ..bahaye..so kene la tinggal ngn Ibu Chik n kak Ina dia kat Klang tu..hehehe(kire aku ni ibu yg x engt anak la ni..)..kejam!!..kesian ..sape la mamanyer kan..Oppss..ok.pastu berpoya2 la aku kat sana..together2 ngn my darling & dua org anak aku tu (Iqbal & kandar)..tgh lepak2 ttbe aku disapa ngn 1 org ni..wife kawan my darling la..bile dia bersuara..dlm ati aku ckp..ooo..dia ni mek kelate..so.. aku ni ala2 peramah tahap gaban citer2 la ngn dia..tanye tu ..tanye ni..gossip sana ..gosip ni..sebenarnyer aku x bpe paham pun..tp sbb nak layan org sembang..aku pun citer aje la..pastu ttbe dia ckp "akak paham saya cakap"..aku penuh konpeden ckp bole la paham....kite kene konpeden ok!..hehehe..pastu dia cakap.."bukan ape kak..saya tanyer lain akak jawab lain.."(aku seperti kure2 yg masuk dlm helmetnyer..)Patut la aku rase bukan tadi aku dah jawab ke soalan tadi kenape tanyer lagi..aaaiii..malu giler aaa..tp aku gelak2 jer la..cover malu..bile aku citer balik kat my darling, dia gelak mcm tgk citer Mr Bean lak..huh!

p/s : mintak maap yer..aku mmg bengong bahase Kelate n Ganu ni..

Monday, October 4, 2010

tolong update ok..!!

Semalam..baru beli vcd lagenda budak setan..hehehe..baru nak tgk..tu pun my darling cakap.."ala mende ni leh makan ker..huh..aku beli diam2..cecece..konon bajet beli yong tau foo..(bersebelahan ngn stall vcd harem tu la..)sambil waiting2 tu aku pun .."dik satu bpe ni..elok x..(sambil mate menjeling2 my hubby aku.)..hehehe takut dia nampak..laen clear cpt2 aku bayar..hehehe..harap maklum pakai ongkos aku ok!..but mana leh sorok pun..dia kata.."aik beli gak".."citer ni best la bang"..bajet manje kucing la..hahaha

Selepas dinner..senang citer lepas my darling g keje,(night shift)..aku pun layan citer ni.....waaaaahhh..best wooo..sedey giler..nangis x tau bpe kali la..siap cakap "iskandar jgn la tiodo dulu" ..tgk la citer ni..terkebil2 dia tgk muke aku yg tgh mengalirkan ayak mata ni.. sampai la the end..aku pun pasang balik citer tu for second round..hehehe..kire batak la..hahahaha..pedulik la kan..iskandar jugak jadi mangse..hahaha..cian dia akhirnyer..dia tertido..bile x de geng..ape lagi...tidooo.. laaa..hahaha

Penutup kate..tolong update ok..org dah lame tgk awak baru nak cari..kakakaka..